tisdag 5 april 2011

Italienska utflykter - Venedig

Så här glad kan man vara över att vara i Venedig ha sett utsikten från klocktornet och sedan springa runt på Piazza San Marco (nej förresten - detta är på gården inne på Palazzo Ducale)

Inte suckarnas bro (som är under renovering och helt omgärdad med reklambaner och därmed inte värd att fotograferas) men "suck" vad vackert...

Om man inte vill lägga sina pengar på att åka gondol kan man ta en traghetto över kanalen på flera ställen för en billig peng (50 cent).
 
Bästa glassen finns enligt säkra(?) källor hos Nico på Zattere promenaden. Smakar väldigt gott när solen värmer och benen börjar bli trötta av allt promenerande. Specialiteten heter Gianduiotto och består av Giandiua (en slags nougat tror jag man beskriver det bäst) varvat med vispad grädde. Det verkade alldeles för mäktigt så jag försökte, utan resultat dock, övertyga någon annan om att ta det :)

Själv tog jag en Caffe Affogato och njöt högaktningsfullt!Vi hade hört så många rykten och avskräckande exempel om att äta i Venedig så vi hade en strategi för att undvika de värsta fällorna. Bl a hade vi kollat upp lite olika restauranger i förväg. Resultatet blev att vi åt mycket, vi åt gott men inte exceptionellt gott och vi åt kanske framförallt dyrt. Nu valde vi att äta på restaurang hela tiden för vi ville smaka en massa olika mat (så mycket man nu hinner på 2 dagar...), så givetvis kan man komma undan betydligt billigare genom att inte alltid äta fulla måltider.

Misstänkt lik denna bild tagen för 18 år sedan.

Vi bodde utmärkt och till rimligt pris via booking.com på A Venice Emeralds BoB mitt i centrum. Helt perfekt för en 2-dagars vistelse. Skulle jag stanna längre tror jag jag skulle välja att bo på Lido och ta båten in till Venedig på dagarna. Det blir så väldigt intensivt med barnen när man bor mitt i centrum.Bästa-listan enligt barnen:
 • Åka upp i klocktornet på Marcusplatsen och titta på utsikten.
 • Glassen på Nicos
 • Fångelsehålorna i Palazzo Ducale (då får man även gå genom Suckarnas bro)
 • Åka traghetto och vaporetto på kanalerna. 
Enligt mig får man inte missa att betala för att gå upp på Loggia dei Cavalli i San Marco Basilikan. Där ser man, förutom hästarna, kyrkans fantastiska guldmosaiker på nära håll. För att vara säker på att se dem upplysta har jag hört att man ska gå kring lunchtid - så det gjorde vi såklart :)

6 kommentarer:

 1. Mycket intressant att få ta del av ditt Venedig- den där utsiktsbilden är otroligt lockande... vilken vy! Tack för att du delar med dig av din fina resa!

  SvaraRadera
 2. Dit ska jag också... nån gång... ;o)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är vackert!! Vi bodde två nätter i Venedig och två nätter på en lite udda ö - Certosa. En sväng blev det till Lido och en till Murano. Men då är vi två utan barn som reser kanske lite mer fritt. En sån där traghetto väntade vi förgäves på, vi var inte ensamma om att vänta, den måste ha tagit en annan väg en den rakt över :) Däremot skumpade vi på vaporettorna, men hoppade över gondolen.
  Förlåt, att jag babblar om min resa... Det är en speciell stad att tänka tillbaka på.

  SvaraRadera
 4. Ingrid: Tack, själv är jag är så glad att det finns någon som vill läsa...

  Helena: Det tycker jag ;) Lite långt från dig bara!

  Hermia: Det är BARA trevligt!!!

  SvaraRadera
 5. Ah, vilket harligt inlagg! Det bara kliar i resnerven, dina bilder visar hur fantastiskt vackert Venedig ar! Underbart!

  SvaraRadera
 6. Jättehärlig läsning! Jag längtar så till september då det är min tur att åka dit! :-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)