I början av Karin Alfredssons bok Klockan 21:37 har jag svårt att få alla olika parallella historier att gå ihop. De utspelar sig inte bara på olika platser utan även vid olika tidpunkter och långt ifrån i kronologisk ordning. Det blir lite rörigt (för mig iaf!) men efter ett tag så ser man lite tydligare sammanhanget mellan berättelserna och det blir lättare att hänga med.
Ämnet; abort - eller snarare förbjudna aborter i det katolska Polen är både intressant och angeläget. Det ger perspektiv på saker vi tar förgivna, inte bara rätten till abort utan t ex även kvinnans ställning generellt samt perspektiv på katolska kyrkans djupa inflytande i länder inte alls avlägnsna från Sverige. Väldigt intressant och engagerande!
5 hyllvärmare kvar nu!
Ämnesord
afrikansk litteratur
arbetarlitteratur
arkitektur
att blogga
barnböcker
bibliotek
bilderböcker
biografier
boken i framtiden
bokhandel
dansk litteratur
deckare
e-böcker
engelskspråkig litteratur
facklitteratur
familjefrågor
fantasy
film
filmatiseringar
finsk litteratur
fransk litteratur
grafiska romaner
guideböcker
handböcker
helgdagar
historia
historiska romaner
hobby
högläsning
invandrarlitteratur
irländsk litteratur
italiensk litteratur
italienska utflykter
japansk litteratur
kapitelböcker
klassiker
kokböcker
konst
kulturhistoria
litteraturpriser
livet i Italien
ljudböcker
läsning
läsplatta
läsutmaningar
moderna klassiker
norsk litteratur
noveller
om översättningar
poesi
politik
post-kolonialism
postmodernism
samhälle och ekonomi
samhällsskildring
semester
spansk litteratur
språk
svensk litteratur
tecknade serier
thriller
tidskrifter
traditioner
true crime
tv-serier
tysk litteratur
ungdomsböcker
uppväxtskildringar
utmaningar
måndag 21 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du måste ha svårt att låta bli att dra paralleller till ditt eget nuvarande land, eller? Jag har inte läst din blogg tillräckligt länge och mycket för att veta om du skrivit om det tidigare, men kvinnans ställning måste väl ändå en del annorlunda ut i Italien än i Sverige generellt?
SvaraRaderaBokomaten: Jo visst är det annorlunda här mot i Sverige. Det är bara att titta på andelen hemmafruar, påvens inflytande över religionsundervisningen i skolan samt det väldigt negativa inställningen till homosexuella etc etc. Listan kan göras lång.
SvaraRaderaSamtidigt så är det stora skillnader mellan norra och södra Italien. Här i norr så pratar ingen högt om sina ev fördomar mot barn utanför äktenskapet eller aborter. Så på det viset känns det ändå väldigt annorlunda mot den bild som visas i boken om situationen i Polen.
Tänkte bara fråga, hur får du tag på de svenska böckerna? Beställer du dem till Italien eller köper du ett lager när du är i Sverige?
SvaraRaderaJag bor i Tyskland och vet inte riktigt hur jag ska få tag på böcker på svenska. Vet nån internethandel som har svindyr frakt.
De få veckorna jag är i Sverige hinner jag omöjligt läsa alla de böcker jag skulle vilja. :(
Annars tackar jag för boktipsen jag fått genom din blogg :)
Hej Emelie: Tidigare har jag passat på att köpa i när jag varit i Sverige. Bara pocket och oftast på nätet hem till mina föräldrars adress - blir allra billigast så.
SvaraRaderaMen i höstas fick jag en e-boksläsare (Bebook) och eftersom jag har ett svenskt lånekort kan jag låna e-böcker direkt till den. Det känns riktigt lyxigt faktiskt :)
märkligt att Polen gick tillbaka..
SvaraRaderaHannele: Mycket - det framgår i boken men utan djupare analys...
SvaraRadera