torsdag 23 juni 2011

Livet i Sverige

Oj, vi kom hit i måndags och jag har helt kopplat bort bloggvärlden sedan dess. Vi har gått på berättarfestival och sett flera (3 närmare bestämt) jättebra barnföreställningar. Det blev mindre för mig som bara lyckades klämma in 1,5 evenemang då ett av dem startat före utsatt programtid... De flesta och största evenemangen ägde rum på söndagen innan vi kom, men samtalet mellan Johan Theorin och Bengt af Klintberg om folktro och sägner i litteraturen (och då främst i Johans böcker) var intressant och underhållande. Vi har även cyklat till biblan ett par gånger och lånat semesterläsning och lyssning. Än en gång är det mest barnen som lånat. Inget av det jag tänkt läsa finns inne. Däremot kom min härliga box  igår och jag har även hunnit göra en liten bokusbeställning från deras tag 4 pocket betala för 3 erbjudande som kom redan idag (bl a Lila Hibiskus).

Fast allt vi gör har givetvis inte med sagor och böcker att göra! Vi har träffat kompisar, cyklat massor, köpt presenter (4 böcker i lokala bokhandeln blev det - märkligt att alla fyller år när vi är här!), gjort jordgubbstårta (jordgubbssäsong nr 2 för oss!), ätit glass på glasstorget.

Att fira midsommar, träffa sysslingarna och att bada (i nödfall inomhus om det inte inte blir varmare än så här...) är viktiga saker som återstår! Däremellan kanske jag hinner läsa lite till och t o m blogga om någon av de böcker jag faktiskt hunnit läsa sedan sist. Jag passar ändå på att önska en riktigt

 Trevlig midsommar!

6 kommentarer:

 1. Åhh, du måste ha varit Ljungby. Inte heller i år lyckades jag pallra mig dit fast jag bara har sex mil dit.
  Jag hade också värdesatt samtalet mellan Johan Theorin och Bengt av Klinteberg.
  //mimmimarie

  SvaraRadera
 2. Mimmimarie: Det är helt klart värt att åka 6 mil - men jag vågar inte lova att jag gjort det :)
  Jag har fördel av att mina föräldrar bor här, så sverigevistelse för oss = Ljungby! Vi kanske skulle ordna bokbloggsträff på nästa års festival :)

  SvaraRadera
 3. Trevlig midsommar! Såg precis på vädret att det skulle bli 25-30 grader i början på nästa vecka. Får se hur det blir med den saken... Bara ni stannar tillräckligt länge kommer det nog en varm dag i alla fall:-)

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem till Sverige! vad mycket roligt ni verkar göra tillsammans! Ska bli jätteroligt att få träffa dig! :-)

  SvaraRadera
 5. Ah, HARLIGT med Sverige semester!! Njuut, och at/shoppa allt du langtat efter, det bruakr jag alltid gora!

  SvaraRadera
 6. Emma: Denna sommaren har jag den fantastiska förmånen att åka "hem" 2 gånger så vi njöt av att lämpa av grejer i Sv och resa lätt hem :) (lite shopping fick såklart plats ändå!!)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)