tisdag 22 februari 2011

Inte i skymningstimmen...

.. nej men väl i sista minuten så läste vi ut Tordyvlen flyger i skymningen för en stund sedan. I morgon går nämligen lånet ut och boken försvinner skoningslöst från min Bebook (och hon har redan lånat full pott denna vecka av Gyllene Knorren böcker).

Det tog ett tag att övertyga 8-åringen om bokens storhet. Hon tyckte språket var gammaldags och att inget spännande hände. Fast en bit in i boken så var hon fast - liksom jag. För mig kanske den förlorat lite av magin och mystiken som jag minns från flera av Maria Gripes böcker från 70- och 80-talen, men det är ändå otroligt bra och jag ser mycket fram emot att fortsätta med att läsa hennes skuggserie för dottern om ett tag.

Som av en lycklig tillfällighet ska vi besöka barnens faster i London om 10 dagar. Ett besök på British Museum och den Egyptiska avdelningen står högt på barnens önskelista (dock troligen mer pga Scooby Doo än denna boken...) och nog kommer vi att leta lite extra efter statyn från småländska Ringaryd när vi är där och kanske får vi svaret på vad som faktiskt hände med den heliga guldskarabéen ;)

2 kommentarer:

  1. Den här boken läste jag också när jag var liten, eller rättare sagt min mamma läste den högt. Minns den inte alls...

    SvaraRadera
  2. Klok spom en bok: av handlingen mindes jag heller inte ett smack, men däremot mystiken...

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)