torsdag 23 maj 2013

Mina rosor

Igår fick jag punktering på bilen och var tvungen att lägga på reservdäcket. Det ena ledde till det andra och för att göra en lång historia kort så innebar detta i förlängningen att jag inte kunde följa med på en utflykt jag sett fram emot till en rosenträdgård i Monza med påföljande lunch i trevligt sällskap. Jättetråkigt!

Så i brist på bilder från utflykten gick jag ut och fotade (och njöt av) de rosor och andra blommor som blommar just nu i min egen trädgård.


De gula rosorna satte jag ifjol. Jag ville ha en gul klängros, men hittade bara buskar så när den började klättra på staketet hade jag inte hjärta att klippa ner den utan lät den fortsätta klänga sig fast trots att den nog står lite för långt från staketet.

De rosa rosorna är en heter Heimat enligt lappen som fortfarande hänger kvar på stammen och som jag fått i present för 3 år sedan. Väldigt svårt att hålla fin form för de nya skotten växer iväg som bara den.

Sedan är det en klematis som varje år överträffar sig själv. I mars klippte jag mer den till ca 30 cm och nu reser den sig tät, närmare 2 meter upp i luften.

Sist men inte minst så har jag även fotograferat en azalea, den första jag fått att överleva. Men den står tätt ihop med andra buskar i skuggan under ett träd vi kallar "monsterbusken" (det var en gång en liten barrbuske som stacks så förtvivlat, och som växt sig till ett träds storlek) och kommer inte riktigt till sin rätt.

4 kommentarer:

 1. Vilka vackra rosor och din clematis blir jag så avundsjuk på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Clematisen blir bara vackrare för var år, ändå är jag lika orolig var gång jag klipper ner den. När jag gick ut igen insåg jag dock att jag överdrivit dess höjd lite. De är hög som mig och jag är inte i närheten av 2 m :)

   Radera
 2. Åh, så vackra allihop! Särskilt den i mitten längst till vänster (clematis?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är azalean! Ja, den är jättevacker, men det finns de med blommorna änu tätare och de är rent gudomliga! Clematisen är den i mitten till väster :)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)