lördag 9 juni 2012

Bäst och sämst med Elly Griffiths senaste

Det sämsta med boken A Room Full of Bones är att den tar slut... Det uppvägs dock till viss del av att det direkt därpå följer ett utdrag ur Elly Griffiths nästa bok som därmed alltså inte borde vara allt för långt bort? Kan man hoppas på årsskiftet igen?

Det är mer miljöbeskrivningarna än deckargåtorna som lockar mig, och delvis den märkliga samling karaktärer som författaren har samlat ihop på den engelska vind- och regnpinade östkusten. Det finns alltid en koppling till historien vilket leder till att arkeologen Ruth Galloway med ett smått kaotiskt privatliv blir inblandad i fallet. Historia och mystik hör ihop och Cathbad som närmast kan beskrivas som druid(?) ser till att även han halka in i handlingen. Givetvis drivs utredningen av en polis, Nelson, men trots sin i dubbel bemärkelse, centrala plats i historien så hamnar han nästan lite i skymundan i just denna boken.

A Room Full of Bones är nummer fyra i serien om Ruth Galloway och jag hoppas hoppas att även kommande delar kan skänka samma läsglädje som de hittills utgivna!

1 kommentar:

  1. Har just läst trean och suktar efter den här...

    Hon är en riktigt bra deckarförfattare tycker jag, efteråt känner man sig liksom lite...smartare.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)