söndag 26 juli 2015

Hon som älskade honom

Malena har passerat trettio med marginal, hon har inget riktig lyckat förhållande i bagaget utan känner att hon mest dragits med i vännernas och samhällets förväntningar på hur hon ska leva och efter det senste uppbrottet lever hon ensam i storstaden. Ljuden från pågående vägbygge utanför lägenheten blir för mycket och hon mer eller mindre flyr ut till en stuga i skogen. Men även skogen är främmande för henne och hon har svårt att finna ro, nya ljud och framförallt djur skrämmer även där. Fast i skogen finns också Nathan som förklarar och hjälper Malena så gott han kan med att mota ut fladdermöss eller byta takpannor efter behov.

Dragningskraften mellan de båda blir kraftig, men den är farlig för dem båda - de har båda för mycket att riskera, och Malena gör sig beredd att fly igen.

Sara Kadefors har skrivit en tidstypisk kärleksroman, där inget är enkelt eller en dans på rosor. Starkt och bra - jag har hittills aldrig blivit besviken på någon av hennes romaner och gillar mycket att hon inte sitter fast i någon gener utan varje gång överraskar med en genuint bra historia!
4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nu var jag ju tvungen att gå in på din blogg och se vad du skrivit om boken. Jag svarar där så att jag inte avslöjar för mycket :) Hehe. Men jag reagerade faktiskt inte så mycket över slutet.

   Radera
 2. Jag gillar också det jag läst av henne. Den här har jag inte läst än dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har di en till o se fram emot:)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)