lördag 29 september 2012

Vad jag pysslar med när alla andra bokbloggare går på bokmässa

Jag har faktiskt andra intressen vid sidan av läsning. Ett intresse som legat lite i träda under de år vi bott i Italien är att sy. Hade det inte varit så att jag mer eller mindre la ner sömnaden i o m flytten till Italien så hade denna blogg lika gärna kunnat vara en syblogg och inte en bokblogg. Men med två små barn och en flytt till ett nytt land så hamnade mitt intresse i skymundan. Numera är barnen inte längre så små och landet inte heller längre nytt och mina fingrar kliar efter att skapa.

Senaste tiden har jag försökt samlat inspiration genom att titta på tyger (jättesvårt att hitta här tyger jag är van vid här - det blir till att tänka nytt!!), bläddra i tidningar och bland gamla mönster och så idag har jag inlett sista steget. Sedan har jag inte längre några undanflykter att komma med. Idag  har jag nämligen börjat inreda en egen syhörna på bottenvåningen - även om det fortfarande fattas lite lådor till tygförvaring. Det känns fantastiskt kul. Nu saknas bara sista gnuttan inspiration så ska jag vara i full gång igen. För att få upp värmen har jag inlett lite småprojekt som att sy nya kökshandukar och ett symaskinsskydd.

En av de stora fördelarna med att sy är ju dessutom att det passar så bra att lyssna på ljudböcker samtidigt, därigenom gör jag två flugor på smällen ;)

Vem vet, kanske dyker det upp bildbevis så småningom! 

4 kommentarer:

 1. Ser fram emot att se ditt syprojekt:-) Jag är inte heller på bokmässan men äger tyvärr ingen symaskin annars skulle jag nog kunna tänka mig att sy lite jag med:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett år när jag sommarjobbade för sisådär 20+ år sedan var en symaskin just vad jag köpte för pengarna (när alla andra åkte på charterresa för sina sommarlovslöner). Den håller bra än ;)

   Radera
 2. Go Cousin!! Det låter helt plötsligt som om vi vore släkt hörru! Jag håller oxå på att försöka göra lite fint i min pysselhörna. Lycka till!!!! Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har t o m virkat lite! Har problem att hitta garn (och tyger med för den delen) här bara, men jag letar på :)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)