onsdag 26 maj 2010

Det blir ett bra läsår

Jag sitter och uppdaterar min lista över lästa böcker och inser att det - trots att jag kände att läsningen stod still för några månader sedan - blir ett bra läsår. Hittills i år har jag läst 37 böcker och jag brukar läsa ca 50 på ett helt år. Funderar därför lite på hur det kan komma sig:
 • För att jag har en blogg och känner press att uppdatera :)
 • För att jag för första åter tar med utlästa kapitelböcker för barn på min lista? (fast det har varit ganska begränsade i antal tidigare år)
 • För att jag har återupptagit lyssnandet på ljudböcker? Lyssnar gör jag bara när jag ändå inte inte kan läsa (t ex när jag bakar, lagar mat etc) vilket innebär mer total lästid.
 • För att jag inte har gått någon litteraturkurs denna våren? Det tar alltid längre tid att läsa en bok i studiesyfte än av rent nöje!
Antagligen en blandning av allt ovanstående kan jag tro! Just nu är jag dessutom inne i ett enormt läsflöde då jag känner en otrolig lust att läsa. Precis hemkommen från Sverige har jag en hög med pocketböcker som bara väntar. En härlig känsla!

5 kommentarer:

 1. När jag pluggade läste jag inte så mycket "för nöjes skull". Man har ju tillräckligt att läsa ändå:-)

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du har fått ett sådant bra läsår!

  Och jag håller med dig! Det är härligt med en hög böcker som väntar!!!

  SvaraRadera
 3. Vår bil har inte ens en fungerande sc-spelare. Det är väldigt synd. En möjlighet att plugga in mp3-spelare vore ju perfekt!

  SvaraRadera
 4. Boktokig: Ja, det lär vara vanligt i nya bilar - men tyvärr inte tillräcklig anledning att köpa en nya bil :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)