fredag 7 januari 2011

Julklappsspel nr 1: Harry Potter Cluedo

Det finns ju ingen bättre tid på året att spela sällskapsspel än på jullovet så det var en given julklapp i tomtesäcken hos oss.

Familjens 8-åringa Harry Potter fantast fick detta CLUEDO som utspelar sig på Hogwarts. Istället för att finna mördaren skall man lista ut vem som utövat svart magi mot Harry Potter eller någon av hans vänner i något av skolans utrymmen. Hemliga gångar öppnas och stängs under spelets gång och som spelare riskerar man att själv bli utsatta av svart magi.

Det tog ett tag att komma igång, men det är det värt. För varje gång vi spelar blir det roligare och roligare. Visst underlättar det att känna till böckerna (eller filmerna för den delen) och där ligger jag i lä mot övriga spelare. För 8-åringen var det lite klurigt i början att hålla förstå vem/vad hon skulle pricka av som icke skyldig på sitt "protokoll", men det gav sig efter några spelrundor. Lillebror (6 år) hänger inte med, men nöjer sig med att sitta bredvid och pyssla med något annat.

Jag antar att spelet finns även på svenska (?) Vi beställde det på engelska från amazon.co.uk som hade det till ett bra pris innan jul (dock ej i skrivande stund).

2 kommentarer:

  1. Herregud, vad roligt! Är det kul att spela även för vuxna "fans" skulle du säga eller är det mest för barn?

    SvaraRadera
  2. Helt klart kul för alla åldrar :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)