måndag 10 mars 2014

Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson

Det händer inte ofta, det kanske har hänt en handfull gånger någonsin. Men nu har det ändå hänt igen: jag har läst om en bok! Jag stod inför val av bok att lyssna på i bilen. Jag kör mycket bil och det är ypperligt att utnyttja den tiden till att lyssna på ljudböcker. Fast nu var mina mp3 böcker helt slut men eftersom bokrean snart skulle börja så hade jag inte lust att lägga pengar på en ny ljudbok innan jag först sett vad som skulle komma att erbjudas på rean.

Därför tittade på den mycket begränsade mängd lånade cd-böcker som står i bokhyllan och mindes hur mycket jag tyckt om Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson, men jag kom (som vanligt) inte håg vad den handlade om. Jag är tyvärr urdålig på att komma ihåg vad böcker handlar om, jag minns snarare den känsla boken väckte hos mig.

Det som gör att jag tycker om många av Majgull Axelssons böcker är att de är så levande. Miljöer och personer träder fram ur berättelsen och får liv. Vanliga människor blir intressanta och får färg även under en ofta grå yta. Just Is och vatten, vatten och is är en generationsroman som tydliggör dels hur svårt det kan vara att bryta invanda mönster, även över generationsgränserna, men även hur en enda händelse kan få konsekvenser för resten av livet.

Jag har bloggat om boken en gång tidigare.

Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson är min tredje bok i läsmaraton 2014.4 kommentarer:

 1. Just med Majgull har jag det ofta så; jag tycker att böckerna är fantastiska men jag kommer inte ihåg vad de handlar om! Hon ska vara med på årets litteraturkryssning, det blir spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så avundsjuk och drömmer om att kunna åka med någon gång ingen!

   Radera
 2. Har aldrig läst något av Majgull vad jag kan komma på men tänkt flera gånger att jag skulle göra det. Har också svårt att komma ihåg vad en bok handlar om men brukar komma på det om jag får någon liten ledtråd:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att inte vara själv om ha ha svårt att komma ihåg ;) Majgull är väl värd att läsa, men jag rekommenderar inte att börja med den senaste (Moderspassion) den levde inte upp till min a förväntningar iaf!

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)