onsdag 24 augusti 2016

En stor dag

Jag har nämligen tagit beslut att återuppta bloggen efter en liten tids funderande. Dessutom ska jag träffa ett par härliga bloggtjejer och tjattra böcker i eftermiddag. Bättre kan det väl knappt bli!?
Men jag kommer inte skriva långa smarta inlägg (om inte andan faller på såklart) utan nöja mig med en eller ett par meningar om varje bok jag läst så att bloggen inte blir en börda. Ja, jag börjar så, så får jag se varthän det bär.
När jag är i Sverige har jag en trevlig vana att läsa serieböcker och idag har jag läst Hej hej vardag av Louise Winblad som också har en blogg med samma namn på blogg.amelia.se/hejhejvardag/ Boken innehåller serierutor och stripar från en småbarnsförälders vardag. Oerhört igenkännande men knappast roligt så jag lockas till mer än ett brett leende under läsningen, inga gapskratt alltså. - Däremot skrattar jag gott när jag inser att småbarnsåren i min familj är passerade med råge!
Skattar tvärtom inte alls när Louise Vinblad mitt i vardagskomiken påminner om hur långsamt det går att förändra kvinnas situation i både familj och samhälle. Edit: Se exemplen i detta blogginlägg - många av dem finns med i boken.

4 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka :)
  Även mitt bloggande är rätt lågintensivt, målet är att i alla fall skriva några ord om allt jag läser under året..

  SvaraRadera
 2. Tack :) vad kul att du upptäckte det!
  Låga krav på din egen bloggning är nog melodin i längden. Just nu känner jag mig dock peppad och har flera inlägg på lut i huvudet,men av erfarenhet vet jag ju att det kommer gå ner längre fram.

  SvaraRadera
 3. Den här har jag precis läst, kul att du bloggar igen:)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)