tisdag 19 mars 2013

Greenwich

Hemkommen efter ytterligare en helg i London, denna gång utan att sätta foten på norra sidan av the Thames en enda gång. Vi befann oss i nämligen hela helgen i Greenwich för att fira bröllop i släkten. 


Greenwich har ju dessutom så otroligt mycket att erbjuda när det fanns tid att strosa lite på egen hand. Det bästa enligt mig var att återse Greenwich Market. Eftersom regnet öste ner precis hela helgen blev det bara inomhusmarknaden som fick ett besök. Vi passerade vintagemarknaden på väg till stationen innan vi åkte hem och det var väldigt glest med marknadstånd. Återbesök ordineras snarast .


Tur att hotellet tillhandahöll stora paraply som rymde hela familjen. National Maritime Museum låg vägg i vägg med hotellet, men det krävdes ändå en ganska lång promenad runt hus och trägårdar att ta sig in. Jättebra museum och som vanligt i London mycket välanpassat för barn. Gratis entre dessutom.

Eftersom ca hälften av brudparet och dess följe på ett eller annat sätt är/ har varit i bokbranschen så dök det upp ett och annat boktema under festen. Jag satt t ex  placerad vid bordet Busman's Honeymoon.

För Londonstämningens skull läste jag även en bok som utspelar sig där. Tyvärr hade jag valt att läsa den i översättning till svenska och gav upp efter hundra sidor eftersom jag istället för att koncentrera mig på boken bara satt och letade fel i översättningen. Fruktansvärt irriterande.

2 kommentarer:

  1. åh Greenwich! Kul! Det var över 10 år sen jag var där senast. :) Jag gillar London, det är så fasligt stort bara. :=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret var ju så hemskt dåligt denna gången så jag hoppas kunna återvända snart igen och uppleva mer av den sköna stämningen i Greenwich!

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)