onsdag 24 mars 2010

Hur går det här då?

Eftersom läsningen går långsamt framåt så tänkte jag bara lämna en liten rapport på halva vägen så att säga.

The Golden compass av Philip Pullman som jag började läsa redan på skidresan i början av mars har jag tagit en liten paus i. Jag vet inte om Fantasy är min grej helt enkelt. Fantastiska världar som skiljer sig från våran, jovisst det har jag inget problem med, men kampen mellan gott och ont, den stora slutstriden (där befinner jag mig nu i läsningen) och det godas slutliga seger (för den kan man väl ta för given, eller?) det blir bara lite för tjatigt och förutsägbart. Jag tänker dock läsa ut den, men har ingen brådska. Även 7-åringen vill läsa, men mamma bromsar och tycker inte det är någon brådska för henne heller.

Per-Olov Enquists biografi Ett annat liv är däremot väldigt intressant. Jag kommer inte längre ihåg varför detta var en bok jag gärna ville läsa, men jag förvånas över hur bra den är! Däremot är den lång och jag är trött på kvällarna så mycket längre än halvvägs har jag inte kommit.

Idag åker sonen med en kompis hem och jag och dottern ska ta en tur till barnbiblioteket. Hon lånade i fredags och har sedan i söndags tjatat om att låna nya. Med max 3 lån/ kort går det ibland väl snabbt att läsa ut!

3 kommentarer:

 1. Just, ja... den (Ett annat liv) har jag ju tänkt att jag ska läsa!

  Ojoj, max tre lån/kort! Det hade jag aldrig klarat som barn! Då hade jag ju varit tvungen att vara på biblioteket i princip varje dag!

  SvaraRadera
 2. Fantasy är inte min grej heller. Får man bara låna tre böcker åt gången!?

  SvaraRadera
 3. Boktokig o mest bara deckare: Jo det är verkligen så. Man får bara låna tre böcker åt gången. Fast jag är väldigt glad att ha ett bibliotek som dessutom ligger bra till i förhållande till skolan att jag mer än gärna accepterar den begränsningen. Idag ska vi dit igen...

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)