tisdag 7 februari 2012

Änglamakerskan på årets bokrea

Jag vann Camilla Läckbergs senaste bok Änglamakerskanboktipset.se i höstas när den var precis nyutkommen och den har legat och väntat på rätt tillfälle att bli läst sedan dess. Det tillfället kom nu när jag blev sjuk i förra veckan.

Filmatiseringarna av Camilla Läckbergs böcker har lite förstört läsningen av hennes böcker för mig. Jag kan inte släppa det lite stela skådespeleriet i filmerna när jag läser om poliserna i Fjällbacka. Eller så är det så att dialogerna i boken faktiskt är stela från början. Jag känner inte med bokens karaktärer: de gråter men förmedlar inte känslan av ledsamhet, de flyr men förmedlar inte känslan av rädsla. Däremot tycker jag de flesta karaktärerna är mer än lovligt irriterande, de fattar ologiska beslut och lyssnar inte på varandra utan är helt inne på att följa sin egna väg.

Fast samtidigt tycker jag att intrigen i Änglamakerskan är både smart och underhållande. Det är för mig helt omöjligt att lista ut vad som faktiskt hände på ön Valö en dag för över 30 år sedan och som  genom nya händelser på ön kommit upp till ytan igen. Att foga in historiska tillbakablickar som på slutet knyts ihop med huvudhistorien är inte alltid ett lyckat grepp, men i denna boken tycker jag att tillbakablickarna på slutet bidrar till att jag uppskattade denna boken som bra underhållning när jag behövde det som bäst.

Boken finns med på årets bokrea som startar den 22 februari.

2 kommentarer:

 1. Intressant recension kära kusin! Jag har precis börjat läsa denna bok! Samtidigt har jag "den felande länken" i öronen till och från jobbet och vid vikatvätthögen... Den triologin är ruskigt
  bra!!! Ha nu en trevlig resa hem till oss här i kalla Norden, vi hinner väl inte ses denna gång? KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Tegenfalk OCH inläsningarna är superbra!
   Vi har funderar fram och tillbaka på vad vi ska göra och jag tror inte vi hinner/orkar ut och åka. Det får bli på impuls isf. Eller så kanske ni vill komma till oss!?

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)