söndag 12 februari 2012

Italienska utflykter - Trani och Castel del Monte

Det är dags att återuppta kategorin Italienska utflykter här på bloggen. Alla publicerade utflykter finns samlade på sidan Italienska utflykter. Just denna utflykt till Trani, en kuststad i landskapen Apulien (klacken på stöveln) gjorde vi under våren 2008 då vi hyrde husbil i tre veckor.Efter en natt på en simpel och väldigt tråkig parkering som inte var nära någonting överhuvudtaget åkte vi till Trani, en liten kuststad vi passerat dagen innan och parkerade husbilen på en parkering en bit från centrum. Vi plockade ner cyklarna och trampade in till centrum utmed havet. Det var cykelväg hela vägen (ett par km) vilket gick snabbt och smidigt. Trani har ett vackert historiskt centrum, ljust, och vi njöt av god mat i hamnen.


Hela det historiska centrumet i Trani är konstruerat i ljus sten vilket ger en fantastisk kontrast till den blå himlen och havet.Efter Trani Körde vidare inåt landet för att titta på Castel del Monte, ett åttakantigt slott på en kulle, byggt på 1200-talet. Castel del Monte är en stor turistattraktion och där var mycket turister, men till stora delar består det av ett återuppbyggt skal och vi tyckte inte det var så mycket att se där egentligen...Trani ligger i landskapet Puglia
Vi besökte Trani i april 2008
Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan Italienska utflykter

8 kommentarer:

 1. Hurra! Jag är jätteglad att du har återupptagit dina italienska utflykter. Det ger mig något att längta till i vårvinterns kyla.

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Jag har bara varit en vecka i Rom men kommer gärna tillbaka för att utforska andra delar av landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svåra med Italien är att det finns sååå många vackra platser att välja bland - att få möjlighet att utforska dem var ju av anledningarna att vi flyttade hit :)

   Radera
 3. Det ser oerhört vackert ut! Något sådant hade jag förväntat mig igår när jag var på bio och såg Möte i Toscana, som tyvärr blev en besvikelse. Regissören är iranier och kanske är det därför som filmen går mer i grått än den där härliga blå färgen som vi saknar här i Sverige på vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner inte till filmen, men det låter lite märkligt att inte ta tillvara de färger som finns i landskapet... Måste själv försöka hinne med någon film dessa korta dagar i L-by. Jag är imponerad av utbudet, men tiderna skall ju även passa :)

   Radera
 4. ååhh! noterar Trani på italienlistan. grazie mille.

  minns med glädje mina veckor i Puglia förrförra våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAg minns trani som nästan magiskt. Snart kommer nog fler Puglia-utflykter på bloggen att drömma om :)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)