onsdag 1 februari 2012

Insnöade

...men här är en kille som är nöjd ändå och 
försöker pricka fotografen med snöbollar :)

Får jag klaga lite idag?

Jag har hostat och sovit urdåligt inatt och är dessutom själv hemma med barnen så det var bara att stiga upp som vanligt vid 7 imorse. 

9-åringen har ont i huvudet efter att ha hjort sig illa i skolan igår så hon skulle få stanna i sängen idag. Jag och 7-åringen åt därför frukost bara vi två. Sedan gav vi oss ut för att skotta de 5-10 cm snö som har fallit i går kväll och i natt. 

Lite försenade gav vi oss iväg mot stan och skolan. Det visade sig att vi inte var själva ute på vägarna. Jag blir alltid lika irriterad när vintervägarna är fulla av bilar som inte är utrustade med vinterdäck och som kryper fram. Kan man inte köra så ska man inte heller ge sig ut! Som tur är är det ju inte snö så ofta här. När vi kom ut på stora vägen stod trafiken mer eller mindre stilla och när det tog nästan 15 minuter bara att komma till nästa by (normalt 2-3 min) bestämde vi oss för att vända och åka hem igen. Bara tanken på flera timmar i bilen nu på morgonen och sedan samma procedur i em fick mig att ge upp, orkar inte det just idag. 

Frågan är hur det blir här hemma med en piggelin 7-åring, en lite ynklig 9-åring och en mamma som helst vill lägga sig och sova igen?! Inte så mycket läst kan jag tro, men kanske en lugn stund med någon barnfilm i tv-soffan. 


6 kommentarer:

 1. Hej tack för kommentaren i min blogg. Jag har läst de flesta av Christies böcker och har många av dem hemma. Men det finns fortfarande luckor. tommy o Tuppence är väl inte riktigt i nivå med Poirot och Ms Marple men helt ok att läsa.

  Det verkar ha varit ett klokt beslut att vända om och stanna hemma i sån väderlek. Här i Årjäng är det inte allt för kallt och bara några cm snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma väder över stora delar av Europa verkar det som! Även här talas om den sibiriska kylan som snart skall slå till. Brr. Hoppas dock komma iväg i morgon bitti.

   Radera
 2. Det är klart du får klaga, det är ju din blogg! Krya på er och hoppas att vägarna blir bättre snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du faktiskt rätt i Ylva :) Barnen är pigga och jag räknar med att få iväg dem imorgon bitti! Tack.

   Radera
 3. Din stackare! Hoppas du fick vilotid trots friskt/skadat barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick väl si så där, men det var skönt att slippa ge sig ut på vägarna på em. Myste med en Madickenfilm vi inte sett på flera år istället. Enda stunden mina barn låter mig vara i fred är annars när jag städar/tvättar/diskar etc... men imorgon räknar jag med att få iväg båda två till skolan igen :)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)