tisdag 4 maj 2010

Otålig...

Det har kommit ut en massa böcker i vår som jag vill läsa. En del böcker väntar jag på sedan ännu längre tillbaka att de ska komma i pocket. Jag vill inte vänta längre!

När jag köper böcker, köper jag en hel hög åt gången, och då blir det väl dyrt att köpa inbundet. Svenskt bibliotek har jag tillgång till ca en månad om året, och det som fortfarande inte finns i pocket innan augusti kan jag förhoppningsvis låna då. Mitt problemet är denna väntan!

Jag funderar lite på läsplatta, just för att det skulle vara lättare att få nya titlar fort. Ofta vill man ju läsa en bok så snart den kommit ut och blir omskriven och recenserad. Fast jag tycker det är skandal att priset på en e-bok är 10, 20 kr lägre än för den tryckta. Förlagen har ju minimala kostnader för produktion och distribution och det måste avspegla sig i priset för att det skall vara ett intressant alternativ!

3 kommentarer:

 1. Jag håller med. Det borde vara billigare. Men sen tänker jag generellt att det känns finare att läsa en bok i tryckt format. Även om man måste släpa på dem.

  SvaraRadera
 2. Anna: Jag tror inte heller att läsplattan kan ersätta känslan a att läsa en "riktig" bok - fast ibland vore det praktiskt, och jag som inte bor i Sv skulle gilla att snabbt och lätt (och helst billigt!!) komma åt nya böcker :)

  SvaraRadera
 3. Ja, du ska verkligen lägga till Theorins böcker i läslistan.

  Håller med om att böcker till läsplatta borde vara billigare!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)