fredag 14 maj 2010

Matthandlare Olssons död

Liksom jag, så gillar min mamma deckare och vi brukar ha en ganska omfattande bytesverksamhet av böcker. Mycket riktigt så hade hon med sig några efterlängtade deckare när de kom ner i början av veckan. Jag varit sjuk under veckan och det har blivit en hel del läst eftersom min pappa dessutom skött mycket av hämtning och lämning av barnen. Inget ont som inte har något gott med sig :)

Det känns som längesedan jag läste Karin Wahlberg senast men så fort jag börjar läsa Matthandlare Olssons död så känner jag mig hemma. Jag gillar vad jag läser. Det är ren och skär avkoppling att lotsas fram mellan de vitt skilda miljöerna i vardagens Oskarshamn och det exotiska, folkmyllrande Istanbul samt att följa Veronica och Claes och människorna omkring dem. Intrigen är spännande och jag har svårt att gissa i förväg vad som väntar bakom nästa hörn - men steg för steg förs man i lugn mak närmre intrigens lösning.

Sen får den dessutom ett extra plus av mig för alla sina kopplingar till den gode Herr Omar och Ture Sventon. De böckerna håller jag och dottern på att beta av med stor förtjusning just nu.

3 kommentarer:

 1. Precis som min mamma och jag:-)

  Har inte denna bok fått väldigt mycket uppmärksamhet, eller är det bara jag som ser den överallt!? Jag har bara läst en bok av henne ("fruset liv" eller något sådant?) men var inte överförtjust så sedan har det inte blivit någon mer. Men denna är jag ändå lite sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 2. Klok som en bok: Praktiskt med läsande mammor :)

  Jag är ju inte rätt person att veta om den fått mycket uppmärksamhet... vet inte... Läs den i alla fall, den är väldigt "trivsam" :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar inte läsa deckare men den där låter intressant. Nu vill jag också läsa fortsättningen på Thorvalls bok.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)