tisdag 26 mars 2013

Påsklov

Trots en mycket försenad vår börjar minipåskliljorna titta fram i trädgården. 

Det händer verkligen inte mycket på denna blogg - och nu tar jag dessutom påsklov :)

Barnen påbörjar sitt korta (men mycket välförtjänta!!!) påsklov på torsdag och tyvärr hinns det inte med så mycket häng hemma under kommande dagar, så bloggen kommer som vanligt vara det som får stå tillbaka.

Jag funderar just nu på vad jag ska läsa under påsk om jag får några ögonblick över. Om jag lyckas låna något från e-lib (jag har trasslat och lånat dubbelexemplar och därmed har jag inga lån kvar i skrivande stund) så lutar det år lite påskkrim, nämligen Sandmannen av Kepler och Ond Skörd av S J Bolton. Annars får jag se vad jag kan hitta bland mina olästa böcker på hyllan - där finns en del godbitar som Vinterdagbok av Auster och Ta hand om min mor av Shin. Ett helt färskt nummer av Vi läser låg i postlådan igår (lite sent tror jag?) och det passar utmärkt inför påskhelgen. 

tisdag 19 mars 2013

Greenwich

Hemkommen efter ytterligare en helg i London, denna gång utan att sätta foten på norra sidan av the Thames en enda gång. Vi befann oss i nämligen hela helgen i Greenwich för att fira bröllop i släkten. 


Greenwich har ju dessutom så otroligt mycket att erbjuda när det fanns tid att strosa lite på egen hand. Det bästa enligt mig var att återse Greenwich Market. Eftersom regnet öste ner precis hela helgen blev det bara inomhusmarknaden som fick ett besök. Vi passerade vintagemarknaden på väg till stationen innan vi åkte hem och det var väldigt glest med marknadstånd. Återbesök ordineras snarast .


Tur att hotellet tillhandahöll stora paraply som rymde hela familjen. National Maritime Museum låg vägg i vägg med hotellet, men det krävdes ändå en ganska lång promenad runt hus och trägårdar att ta sig in. Jättebra museum och som vanligt i London mycket välanpassat för barn. Gratis entre dessutom.

Eftersom ca hälften av brudparet och dess följe på ett eller annat sätt är/ har varit i bokbranschen så dök det upp ett och annat boktema under festen. Jag satt t ex  placerad vid bordet Busman's Honeymoon.

För Londonstämningens skull läste jag även en bok som utspelar sig där. Tyvärr hade jag valt att läsa den i översättning till svenska och gav upp efter hundra sidor eftersom jag istället för att koncentrera mig på boken bara satt och letade fel i översättningen. Fruktansvärt irriterande.

fredag 15 mars 2013

Det vankas fest

Det blev en stressig vecka bland annat pga sjukt barn när annat var inplanerat och idag stressar vi lite för att hinna bli klara till helgen som förhoppningsvis blir väldigt trevlig om än knappast lugn. Det vankas fest och det är ju alltid trevligt!

Om någon tycker det svenska vädret är kass kan jag meddela att även här är det väldigt kallt för årstiden och istället för snön i norr kommer det regn från skyn här. Jag vet faktiskt inte vilket jag föredrar - bara att jag längtar något oerhört efter våren iår.

För det tredje så har jag denna veckan lyssnat på Nu ser du mig av S J Bolton och den är så otroligt filmisk att lyssna på. Jag är inte riktigt framme vid slutet och gräms nu lite över att jag måste vänta till nästa vecka innan den spännande historien med anknytning till Jack the Ripper får sin upplösning. Blir det något läst de närmsta dagarna så blir det Uppdrag Sweet Tooth av Ian McEwan som jag äntligen (det beror inte boken utan att jag är så trött på kvällarna att jag slocknar efter 5-10 sidor varje gång jag börjar läsa i den) kommit in i och som lovar gott!

måndag 11 mars 2013

På rätt väg

Jodå, det var minsann en liten inställning i systemets innersta som ställde till det för mig med uppkopplingen. Nu ska det vara ordnat och ingen är gladare än jag.

Jag har också tagit reda på att djuret i fg inlägg faktiskt har ett svenskat namn och finns, om än inte i någon större utsträckning i Sverige. Det är nämligen en sumpbäver. Tack Wikipedia.

lördag 9 mars 2013

Dåligt med vårtecken

Mina internetproblem kvarstår och det är fortfarande omöjligt att kommentera andra bloggar. INte hjälpte det heller attövergå från Google Chrome till Explorer som det ett tag såg ut som. Just idag är dock uppkopplingen lite bättre så jag hoppas att det snart ska lösa sig självt för det verkar inte finnas något vi kan göra för att påverka det.

Våren är väldigt sen här i år. Idag var vi ute en sväng innan det evinnerliga regnandet tog i igen. Vi hittade lite videung men annars var det dåligt med vårtecken.


Isabel utnyttjade stoppet till att öva på att vissla, eller det gör hon rättare sagt precis hela tiden. Tjejen är stor och jag har nyligen fått hjälpa henne att skapa en egen blogg , Isas bakblogg

Vi har ett fält i närheten där det brukar uppemot hundra kaniner som håller till. Idag skrämde dock några flodråttor barnen. De heter nutrie på italienska, lever i vattendrag och räknas som skadedjur. De är faktiskt ganska söta och liknar uttrar tills man får syn på den äckliga råttsvansen...

(jag skulle googla och kolla lite mer fakta på flodråttorna, men den enda web-sida jag just nu kommer in på är min egen blogg... så tröttsamt)

onsdag 6 mars 2013

Något är fel

Jag har ett knasigt fel på min dator / internetuppkoppling sedan förra veckan. Ofta kommer jag inte alls ut på internet och nu har jag upptäckt att kommentarer jag skrivit på andra bloggar är borta. Efter att ha provat kommentera har jag upptäckt att kommentaren ser ut att sparas, men så fort jag uppdaterar sidan den ligger på så är den borta. På min dator är bilden i fg inlägg borta. Är den det även från andras datorer?

London var annars toppen. Två superintensiva dagar med rekordlite sömn. Märkligt nog somnade jag inte ens på planet på väg hem på söndagkvällen. När jag startade min Sony Reader upptäckte jag ett lån som jag glömt och som höll på att gå ut, så jag läste Oktober i fattigsverige av Susanna Alakoski istället för Sweet Tooth av McEwan. Den senare har jag istället börjat på nu.


lördag 2 mars 2013

London t/r

Inga tegelstenar (Mästarens dröm) i den minimala packning som krävs för en övernattning i London. Istället ligger Sweet tooth av Ian McEwan i läsplattan om det blir tid att läsa. Men mest ska jag njuta av att resa utan barn och att umgås med det trevliga sällskap som väntar när jag landar.

fredag 1 mars 2013

Resignation

Jag måste erkänna att jag har gett upp läsningen av Acciaio av Silvia Avallone (Stål på svenska). Det var en bok som var för svår att läsa på italienska helt enkelt och läsningen flöt inte på. Nu ha den precis startat som radioföljetong och jag tar den lätta vägen och följer den via Sveriges radio istället.

Jag har även undrat vad som hände med filmatiseringen av boken? Den verkar inte ha fått någon vidare spridning, men kom dock ut på bio i november ifjol (jag har spanat in bioprogrammet och tror inte den gått här), jag får nog vänta på att den ska komma på dvd för att få möjlighet att se den.