fredag 2 december 2011

Kort om Du gamla du fria

Liza Marklunds nya bok har gått på datorn medan jag har adventsbakat och pysslat här hemma. Jag måste säga att Du gamla du fria är betydligt bättre än de närmast föregående böckerna om Annika Bengtzon. Jag har sett hennes förmåga att bli inblandad i det ena efter det andra osannolika dramat som ganska tröttsam och liksom hennes tilltrasslade privatliv.

Det är en spännande historia med driv i. Annika Bengtzon är även hon lite mer mänsklig än hon har för vana att vara, men det kanske beror på att det denna gången är hennes (odräglige) man Thomas som är offret. Fast man kan ju fråga sig vad det är som drar henne tillbaka till denna man som gång på sviker och beter sig som ett kräk? Sen kan man fortsätta undra hur det är möjligt att alla i Annikas närhet är så fruktansvärt självupptagna att ingen har tid att hjälpa henne att ta hand om barnen när Thomas riskerar att dö om de inte handlar snabbt. Allra mest häpnadsväckande är att hans egen mamma inte verkar bry sig ett dugg om sin son, jag köper inte riktigt denna känslokyla.

4 kommentarer:

 1. Boken är i sin helher urtrist!

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade den. Jag har tyckt de tre senaste var riktigt bra och om då denna är bättre... :) Skönt att i alla fall läsa någon som tyckte den var bra.

  SvaraRadera
 3. Monika: JA den har visst inte fått någon höjdarkritik, men jag tyckte den var helt ok :)

  SvaraRadera
 4. Har läst ett antal böcker av Liza, den här boken är seg och lite långdragen i handling. här ger jag inte några höj poäng. Hoppas på bättring.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)