söndag 11 november 2012

This or that

Sängen lockar efter en rolig helg med huset fullt av folk. En helg som på ett vis satt punkt för en en himla massa firanden i höst. Nu ser iaf jag fram emot en lite lugnare fas (innan julhetsen är över oss vill säga - eller kan man hoppas ha ork att motstå den?!?) och vad passar då inte bättre än att svara på en snabb enkät från Fru E!


Ljudbok eller bok i handen?

Just nu ljudbok då jag på ett tag inte haft ro att sitta ner med en bok i handen! Det har blivit en mängd deckare på senaste tiden.

Pocket eller inbunden?

Helt klart pocket för att den är mindre och lättare. Minus för att man får vänta så länge på nya böcker dock...

Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)

Hittepå.

Harry Potter eller Twilight?

Pass - Har inte läst eller lockats av någon...

Fantasyvärld eller vår värld?

Vår värld.

Kindle, iPad eller annat?

Min Sony e-reader med touch screen är min bästa vän.

Låna eller köpa böcker?

Helt klart låna. Medan andra gärna vill äga sina böcker så får jag mer eller mindre panik av att bokhyllan bara fylls på hela tiden.

Bokhandlar eller online?

Som min verklighet ser ut så är svaret givet, nämligen online även om jag älskar att botaniserar i en fysisk bokhandel. Speciellt på barnavdelningen faktiskt.

Ensamstående bok eller trilogi?

Fristående. Ju fler böcker, desto svårare att hålla läsentusiasmen glödande i längden.

Tjock bok eller kort bok?

Kort bok. De är ofta mer koncisa och mindre blarriga.

Romans eller action?

Action så länge den inte är hårdkokt.

Mysa under en filt eller steka i solen?

Haha. Med tanke på bloggens namn så kanske det är något förvånande att jag helst väljer mysa under en filt - men det är under delar av året en omöjlighet pga av värme.

Varm choklad eller latte?

Kaffe(?) ...och då hederligt svenskt bryggkaffe med en skvätt mjölk.

Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?

Läsa recensioner i en eller annan form är ju det sätt på vilket jag väljer vad jag vill läsa så det skulle ju bli konstigt om jag slutade med det tänker jag. Sedan är det ju å andra sidan ändå oundvikligt att man bildar sig en egen uppfattning...

8 kommentarer:

 1. Jag lånar den :)
  Jag har börjat lägga ut mina lästa böcker på ebay. Inte för att jag sålt någon än, men jag tänker att förr eller senare så hittar säkert någon dom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också svarar på enkäten! Konstigt att det ska vara så svårt att sälja böcker. Jag har försökt lite olika sätt (loppis, bokbörsen.se, kurslitteratur.se och någon gång bokpaket på tradera) men oftast med magert reslutat...

   Radera
  2. Ja, men visst? Att dom svenska böckerna går dåligt på italienska ebay är kanske ingen överraskning, men vi är ju många svenskar här och det är inte så lätt att få tag på..
   Italienska och engelska böcker förvånar mig att det går så trögt... Det är dyrt med nya böcker, det är kris och det finns inga bibliotek att tala om.. BORDE ju vara större marknad kan man tycka...

   Radera
 2. Roligt att du gör ett inhopp igen! Ibland kommer livet emellan, men kul att se dig tillbaka.=) Håller förstås med om mycket här: kaffe, pocket osv, men tycker allt att du får ta och skärpa dig på Potter-fronetn.;) Testa som högläsning, vat jag, även om Fru E inte rekommenderade det så vet jag många andra som gjort det med succé.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grejen är att HP som högläsning redan ÄR succé här i huset, men det är inte jag som är högläsaren ;)

   Radera
 3. Kaffefrågan var inte med på den engelska varianten som jag besvarat. Jag dricker inte alls när jag läser, men varm choklad är gott, ju.

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är tillbaka! :) HP ja, hävdar fortfarande att den är jobbig att läsa högt, men ni läste väl på engelska? Kanske det är bättre? Kul att vi har samma preferenser när det gäller kaffet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och det var du som gav mig puffen jag behövde för att komma igång ingen:) Tack för den!!!

   Jo, det är HP på engelska som gäller här i huset, så jag kan inte påstå mig vara inblandad på ngt vis...

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)