fredag 18 juli 2014

Orka vara arg på allt?

Hur man botar en feminist skiljer sig från de andra tecknade serier jag skrivit om tidigare i sommar. Först och främst är det inte någon grafisk roman, men det är inte heller en tecknad serie i ordets egentliga bemärkelse utan snarare ett collage av olika texter, såsom mailkonversationer, listor, texter, foton etc etc.

Det gör den lättläst och omväxlande att läsa. Jag föreställde mig en bok av en arg feminist (inget ont om dem!) men ämnena är minst sagt omväxlande och Nanna Johansson är arg på många företeelser. På jakt, på köttätare, på konsumtionshets och mycket annat. Ibland bara driver hon med folk som när hon svarar på jobbannonser vilket fungerar som små andningshål mitt bland all ilska.

Ibland skrattar jag, ibland, när hon sätter fingret på orättvisor i samhället sätter sig skrattet på tvären, men ibland tänker jag att det måste vara jobbigt att vara så arg på allt.

2 kommentarer:

  1. Jo, det måste vara jobbigt... Visst finns det anledning att vara arg på väldigt mycket här i världen, men det funkar liksom inte att vara arg på ALLT...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men precis. Ilska kan absolut vara kreativt men inte om det blir för mycket av det...

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)