måndag 29 april 2013

Best of young British Novelists TÄVLING


Så dyker plötsligt jag upp med ett inlägg mitt i bloggstiltjen. Det är inte heller vilket inlägg som helst utan ett mycket ovanligt sådant. Det är nämligen en tävling och det har det inte förekommit speciellt många här.  
Av misstag får vi för närvarande dubbla nummer av den litterära tidskriften Granta. Vi har tillräckligt med böcker i våra hyllor (ja, detta är alltså en tidskrift i bokförmat och jag har nog aldrig sett ett tjockare nummer av Granta faktiskt) och det vore bra synd att lägga det direkt i pappersinsamlingen. Därför tänkte jag lotta ut ett av exemplaren av nyaste numret, som har det för Granta återkommande temat unga brittiska författare och brukar vara synnerligen intressant. 
Så om det finns någon som dessutom är sugen på att läsa färska noveller av Storbritaniens kommande (och nuvarande) stora litterära stjärnor så är det bara att anmäla intresse bland kommentarerna. Tipsar man om tävlingen på sin blogg så får man en extra lott. Har man tur så blir det ändå inte så många tävlande i denna ganska smala tävling på denna stadigt krympande blogg så chansen att vinna borde bli ganska stor :)
På fredag kväll drar jag en vinnare. Vi kan väl säga att klockan 21 på fredag (3/5) är slutdatum för att vara med i utlottningen. 
Om detta nummer på Grantas hemsida:
Here, in a collection of new work by twenty writers, is the future of literature in Britain: Granta’s fourth BEST OF YOUNG BRITISH NOVELISTS.
The List:
Tahmima Anam, Ned Beauman, Jenni Fagan, Adam Foulds, Xiaolu Guo, Sarah Hall, Steven Hall, Joanna Kavenna, Benjamin Markovits, Nadifa Mohamed, Helen Oyeyemi, Ross Raisin, Sunjeev Sahota, Taiye SelasiKamila ShamsieZadie SmithDavid SzalayAdam ThirlwellEvie Wyld, 
Naomi Alderman

onsdag 17 april 2013

Samspel

Det var i fredags som sommaren kom hit och sol och värme överraskade min vinterfrusna kropp. En bekant till mig bjöd in till konstutställning i sin arbetsstudio och samspelet mellan miljö och konst var helt magiskt.



måndag 15 april 2013

Just nu här

Det blev ett långt påskuppehåll men nu är jag här igen. På en vecka har vi gått från vinter till sommar och det är underbart att få tina upp lite, jag har frusit hemskt mycket denna långa vinter. Nu sitter jag i TV-soffan och väntar på Montalbano - vilken minut som helst börjar en serie med nya avsnitt. Ytterligare en anledning att vara nöjd med andra ord!