lördag 23 juli 2011

Den tjockaste boken

Vi har varit hemma några dagar emellan resor. Riktigt skönt - avsaknaden av mygg och ovanligt svala kvällar gör sitt till för att öka behaget! Nog har jag tänkt ta tag i bloggen och mina hittills utlästa sommarböcker, men ron att sitta vid datorn vill inte infinna sig riktigt bland klädhögar och otåliga barn. Det har blivit en lätt liten hög men flera godbitar, t.ex Utrensningen och Paganinikontraktet. Däremot så gav jag upp Gösta Berlings saga som inte alls föll mig i smaken.


Igår började jag läsa den tjockaste boken i min att-läsa-lista. Den har blivit liggande ett tag, och det beror mest på att det varit svårt att passa in läsningen av en (nästan) 1000 sidors roman bland allt annat jag velat läsa. Efter att ha hört väldigt positiva ord från en tjej jag träffade på semestern (årets bästa enligt henne!) så bestämde jag mig att strunta i om jag får släpa denna tegelsten genom halva Europa - NU ska den läsas.

2 kommentarer:

  1. Mygg kan man definitivt klara sig utan! Slipper man mygg i Italien? Har ni något annat irriterande:-)? Blir lite nyfiken på den tjocka boken:-) Är det Shantaram? Den har i alla fall jag haft hemma i flera veckor nu utan att orka börja på, trots att jag är sugen på att läsa den...

    SvaraRadera
  2. Vi har vanligen massor av mygg, hemska aggressiva tigermyggor. Vid kusten är det annorlunda, där finns de inte. På hösten har vi dessutom bärfisar i mängder. yuck - uräckliga.

    Boken är Fatimas hand av Ildefonso Falcones - det finns alltså fler läsvärda tegelstenar att ta tag i när den är slut :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)