onsdag 23 juli 2008

Familjekokböcker

Speciell mat för barn? Nja, egentligen tycker jag att barnen ska lära sig äta all mat, men visst anpassar jag de rätter jag lagar efter barnens smak, som jag antar de flesta gör. Antagligen hade jag inte brytt mig om att laga Korv Stroganoff i Italien om det inte varit för barnen! Men för oss innebär barnen att vi äter betydligt mer omväxlande än förut då t ex potatis var sällsynt på middagsbordet.

När jag kom till Sverige såg jag med förvåning att Linda Skugges bok "Mamma, jag är hungrig" låg bland de böcker jag beställt att läsa i sommar. På följesedeln står det Friexemplar och jag gissar att jag fyllt i ett tävlingsformular på Internet och faktiskt vunnit boken! Efter att nu har bläddrat igenom den några gånger måste jag säga att den inte innehåller något nytt och spännande som jag är sugen på att laga. Trist :/ Tråkigt att många recept saknar bilder - ofta ser jag först bilden innan jag läser receptet och det är bilden som gör mig sugen att prova på.


Däremot har jag med fröjd använt Latifa Lindbergs bok "Mat för barn och deras föräldrar". Den innehåller förutom lite roliga recept även näringsinformation och tips för de riktigt små barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)