onsdag 21 maj 2014

Frestad

Jag gav ju som nyårslöfte att inte köpa några (fysiska) skönlitterära böcker i år. Böcker till barnen har jag köpt som vanligt, men till mig själv har jag inte ens tittat åt böcker utan via lån, hyllvärmare och enstaka köp av e-böcker läst vad jag haft lust med att läsa. Tills igår. Vi var inne i en bokhandel mest för att fördriva tiden och där låg Gianrico Carofiglios nya roman Casa nel Bosco framme på bästa exponeringsyta. Carofiglio är den italienska författare jag läst flest böcker av på italienska och dessutom tyckt bäst om under åren i Italien, så frestelsen var minst sagt stor.

Jag argumenterade med mig själv en liten stund innan nej-sidan vann med argument som t ex "du är riktigt usel på att läsa de italienska böcker du redan har". Det blev alltså ingen bok igår. Men om jag läser en av mina hyllvärmare på italienska kanske jag tillåter mig att köpa boken digitalt till semestern.

Eller, eftersom jag innan jag ens hann publicera detta inlägget upptäckte att den enbart kostar 5 (!!!) euro som ebok, så kan jag nog få köpa den på momangen. Om jag läser en riktigt bra bok på italienska nu så kanske lusten att läsa hyllvärmarna ökar - eller hur!?2 kommentarer:

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)