söndag 17 februari 2013

Tredje generationen


För ett par veckor sedan kom Isabel och frågade mig om böckerna om Cherry Ames finns på riktigt. "Såklart finns de på riktigt!" utropade jag och undrade såklart var hon hört talas om Cherry Ames. Då visade det sig att i Megan McDonalds böcker om Judy Moody läser Judy Moody Cherry Ames böckerna och Isabel hade givetvis blivit nyfiken.

Därför är det ju extra roligt att min mammas serie med Helen Wells böcker, utgivna 1956, står i "min" bokhylla i Sverige. Så nu läser tredje generationen Cherry Ames! Jag kommer ihåg att böckerna var charmigt gammaldags på 80-talet när jag läste dem, så nu är de väl säkert urmodiga, men första boken föll i god jord hos dottern. Jag kan inte låta bli att tycka att det är extra roligt eftersom hon aldrig skulle ha läst dem på min rekommendation.

3 kommentarer:

  1. Åh, så kul att ni har böckerna kvar! Jag hade massor av böcker som var min mammas... Hela Kulla gulla, alla femböckerna och några fler serier. Allt ordentligt nerpackat i lådor i källaren. Tills vi en dag upptäckte att ett rör stått och droppat ganska länge...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej vad trist att böckerna blev förstörda! Jag tycker jag har ganska "lagom" med böcker kvar efter mamma och mig. De fyller en liten bokhylla (allt mellan Pelle Svanlös, Kitty och Tintin-album) och är ett toppenkomplement till bibliotekslån när vi är i Sverige.

      Radera