lördag 21 februari 2009

30 yummy things to eat

Denna ljuvliga receptsamling från Usborne har min dotter tidigare fått från sin faster i London, och idag bakar vi tiny iced cupcakes. Just nu står de och svalnar så att vi kan ha på glasyr och strössel om en stund.

Idag är vår matdag eftersom tjejen älskar att både äta och baka/ lag mat. När kakorna är klara ska vi båda göra läxor en stund, men sedan blir det matlagning: potatis, kyckling och sås har vi enats om att laga tillsammans idag.

onsdag 18 februari 2009

Mina fastrars mat

Nu har jag tittat lite på BOKREAN. Det är inte samma sak att titta på listor på datorn som att bläddra i pappers-katalogerna, men jag blev i alla fall glatt överraskad av att hitta Mina fastrars mat till ett bra pris. Jag har lagat några av Paolo Robertos recept jag fått från andra håll och de har varit jättebra. Enkla och goda.

I övrigt blev det bara 3 barnböcker på rea. Fast jag beställde några som inte var på rea med ;)

Bl a fick jag tips om idag att några av Elsa Beskows böcker getts ut i ett lite mindre format p g a den pågående utställningen på Junibacken. Sen gillar min dotter de lättlästa böckerna om klass 1B av Helens Bross, så det slank ner några titlar även av dem.

Spännande att vänta bokpaket - tyvärr dröjer det ju ända till påsk innan vi får öppna och läsa...