söndag 3 juni 2012

2x Maria Lang

Mina två senast lästa Maria Lang.

Farliga drömmar är den första av Langs deckare som jag blev besviken på.  Handligen utspelar sig bland ett (ganska litet) antal människor inlåsta i ett hus på landet då en av dem mördas. Det känns bara för begränsat och jag tyckte inte det höll riktigt.

Ofärd i huset bor är däremot en pärla som utspelar sig i ett hyreshus på Östermalm i Stockholm. Visst kan det verka märkligt att alla hyresgäster är så förvecklade in i varandras liv, men denna boken har en härlig charm och utspelar sig i en miljö som inte känns så inskränkt som i Farliga drömmar. 

Böckerna åker med hem till Sverige i sommar och byts mot några nya Lang som står i bokhyllan i mitt flickrum.  

2 kommentarer:

  1. Jag fick ärva en hel samling Lang-böcker efter min farmor. Jag har dem här i Spanien och ska nog läsa om några i sommar. De är så mysiga mordhistorier och det tar inte mer än en dag att läsa ut dem. Jag har även ett par ungdomsböcker av Lang som jag ska försöka få tioåringen att läsa. Jag älskade dem som barn.

    SvaraRadera
  2. En Maria Lang-sommar!! Det kanske är det jag ska satsa på för att få tillbaka läslusten. Ofärd i huset bor har dessutom fortfarande en av de bästa titlar jag kan komma på, men det kanske jag sagt förut.;)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)