Är det inte lite kul med machokillarna som gått från skådespelarbana till att laga mat och skriva kokböcker? Morberg behåller väl machostilen även i sin matlagning och jakt temat kanske inte tilltalar mig personligen i Morberg jagar och lagar. Det gör däremot receåtet på Gulaschsoppa med vildsvin som kanske är ett av ganska få recept i kokboken som jag rimligen någonsin kommer tillaga: varken mufflon, antilop eller ens älg är vanligt förekommande på middagsbordet.
I Italiensk fastfood saknar jag berättelserna och mellansnacket från Mina fastrars mat som var en riktig läsupplevelse. Däremot faller jag pladask för maten och kan nog tänka mig att laga rätterna i boken från pärm till pärm. Att de dessutom är snabblagade och präglas av den enkelheten som kännetecknar italiensk matlagning när den är som bäst gör det bara så mycket bättre. Jag börjar längta hem till Italien när jag läst en stund :)
Inlägget får mig att tänka på årets notis 2010. Det är en höjdare!
SvaraRaderahttp://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1173765/Macho-med-Morberg.html
Tack för tipset Ingrid - ska genast läsa!
SvaraRadera