tisdag 23 september 2014

Jag älskar överraskande vändningar men

...däremot känner jag mig lurad när en författare plötsligt ändrar förutsättningarna för sin historia. Det var det plötsliga införandet av det spökliga som fick mig att ge upp t ex Ängelns lek efter att annars ha gillat början av boken. Idag har jag avslutat Aino Trosells bok En egen strand och jag känner mig totalt förd bakom ljuset efter att författaren i det allra sista klargör att det inte alls förhöll sig på det sätt som läsaren genom boken blivit ledd att tro. Som tur var har jag lyssnat på boken under mina ensamma stunder i bilen. Timmar som jag ändå måste sitta där bakom ratten. Hade jag lagt mer engagemang bakom läsningen hade jag nog varit än mer besviken...

Tacka vet jag överraskningarnas mästare Marie Hermansson och Sarah Waters, som båda har nya böcker ute nu och som jag bara blev mer sugen på att läsa nu!

måndag 22 september 2014

Dilemma

Häromdagen började jag läsa Hägring 38 av Kjell Westö. Idag upptäckte jag att samma bok börjar som radioföljetong i P1 imorgon. Eftersom jag just nu lägger mycket mer tid på att lyssna på böcker än att läsa (då jag ofelaktigt somnar som en stock efter max 10 minuters läsning zzzZZ) så funderar jag på om jag ska lyssna på den istället och isåfall skulle jag kunna läsa den italienska boken som legat och väntat ett tag nu. Hrm. Tåls att fundera på!

torsdag 11 september 2014

Höst i antågande

Cleggan, Irland Augusti 2014

Det har varit en lång vacker sommar, men jag vet inte hur många gånger jag packat upp och packat ner i våra resväskor, vilket har gjort det svårt att koppla av ordentligt. Vi har besökt många platser och kanske bjuder jag på en och annan tillbakablick här på bloggen framöver (om jag bara får lite ordning på mina bilder först) Sedan 10 dagar har vi dock landat på hemmaplan och förberett inför höstens skolstart - fr o m idag har båda barnen äntligen börjat på sina respektive skolor!

Om bara en månad är almanackan redan fullproppad med nya aktiviteter så jag tänkte passa på i det relativa lugnet just nu att sätta fart på symaskinerna igen. En och annan bok ska jag väl hinna också. Ljudböcker passar ju bra när man syr! På nattduksbordet ligger Singoalla och blir nog utläst inom kort - därefter vet jag inte vad som väntar!? Jag har följt utgivningen dåligt och kanske finns det några trevliga överraskningar som väcker läslustan till liv när jag börjar titta runt på bokbloggar igen!